PNL Neamț

Dezvoltăm România, Dezvoltăm Neamțul!

home proiectul nostru echipa PNL părerea ta! implică-te contact
”Suntem o echipă de oameni cu experiență și bine pregătiți, pentru a duce județul Neamț la nivelul următor. Înțelegem care sunt așteptările cetățenilor legate de dezvoltarea acestuia, dar și ceea ce nemțenii vor de la parlamentarii lor și de la viitorul guvern. Vrem ca proiectele de dezvoltare să accelereze.

Vrem să construim pentru comunitatea din care facem parte o viață mai bună! Noi suntem convinși că putem avea aici, în țara noastră, în județul nostru, o viață la standarde occidentale, așa cum merită cetățenii unui stat membru al Uniunii Europene.”

Mugur Cozmanciuc, Președinte PNL Neamț

Vezi programul nostru de dezvoltare pentru județul Neamț →

Vrem să construim pentru oamenii din jurul nostru nu doar un județ, ci o regiune care să devină un motor de dezvoltare la standarde europene!


Vrem să demarăm în forță dezvoltarea județului nostru, să creăm locuri de muncă și condiții de viață normală pentru nemțeni.

 1. Infrastructură → Autostrada Moldovei, drumuri expres, acces complet la rețelele de apă, canalizare și gaze pentru toate gospodăriile și agenții economici din județ.
 2. Sănătate → Modernizarea spitalelor și a unităților specializate, dotarea cu aparatura performantă, servicii integrate și un management orientat spre eficiență.
 3. Educație → Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii școlare, promovarea învățământului profesional și tehnic, corelarea ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii, un sistem educațional de calitate, eficient și echitabil.
 4. Oportunități pentru tineri → Locuri de muncă bine plătite, susținerea organizațiilor suport pentru start-up-uri, amplificarea competențelor digitale și a capacității de inovare, granturi pentru tineri.
 5. Cultură → Susținerea activității culturale, precum și susținerea valorilor românești care ne-au adus recunoaștere la nivel european și internațional, de-a lungul anilor.
 6. Investiții → Asigurarea de suport și facilități pentru agenții economici, înființarea de parcuri industriale si tehnologice, sprijinirea procesului de industrializare si revigorare a sectorului agricol.
 7. Turism → Creșterea investițiilor în infrastructură, identificarea și promovarea inteligentă a traseelor turistice tematice, strategii de promovare coerente și pe termen lung.
 8. Protecție socială → Servicii pentru persoanele cu dizabilități, servicii de îngrijire pentru copii, modernizarea sistemului de asistență socială.
 9. Mediu → Protejarea resurselor naturale, inclusiv a pădurilor Neamțului, susținerea programelor de creștere a gradului de colectare selectivă a deșeurilor.
 10. Diaspora → Susținerea programelor de finanțare start-up-uri, special destinate reîntoarcerii nemțenilor, precum și crearea unei linii de comunicare directă cu nemțenii care își doresc să revină acasă.
 11. Digitalizare → Măsuri favorabile dezvoltării prin digitalizare și prin trecerea în online a cât mai mult din interacțiunea contribuabilului cu administrația.

Vino alături de noi!

Împreună, dezvoltăm Neamțul!


implică-te și tu →